WERKWIJZE

De werkwijze van BURO BUITEN is minstens zo uniek als de creaties die we opleveren. BURO BUITEN kenmerkt zich door een platte structuur, waarmee alle disciplines gelijktijdig worden aangestuurd. Hierdoor blijft de regie altijd in de juist handen.

Deze aanpak waarborgt korte communicatielijnen en een stipte voortgang van de processen.

ONTWERPPROCES

Wilt u een tuinontwerp laten maken? BURO BUITEN biedt u twee opties aan. We kunnen direct starten met het ontwerpproces waaruit een volwaardig architectonisch tuinontwerp komt. De andere optie is om samen met u een oriënterende brainstorm te houden waarin we u inspireren en de mogelijkheden laten zien. Vervolgens kunt u beoordelen of BURO BUITEN de juiste partij voor u is.

Brainstormsessie

Tijdens de brainstormsessie maakt u kennis met BURO BUITEN en wordt u geïnspireerd. De brainstormsessie begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek neemt u plattegronden van uw tuin en moodboards mee. Zo hebben we een beeld van de stijl en elementen die u graag terugziet.

Op basis van wat er tijdens het intakegesprek is besproken, gaan we aan de slag met een schetsontwerp. In het schetsontwerp creëren we een origineel en sterk lijnenspel waarin alle gewenste functies zijn verwerkt. We presenteren u het schetsontwerp en bespreken de mogelijkheden. Hebben we u kunnen inspireren en overtuigen? Dan volgt het totaalpakket voor het ontwerpproces.

Geïnteresseerd in een brainstormsessie? Neem contact op om een afspraak te maken!

  • Buitenhuis met gezellig terras en vuurkorf

TOTAALPAKKET

Met het totaalpakket creëren we een weloverwogen en doordacht tuinontwerp. Bekijk hieronder de stappen die doorlopen worden om dit te realiseren.

REALISATIE

Een logisch vervolg op het tuinontwerp is de realisatie ervan. Maar nog voorafgaand aan die fase moeten we nog een aantal keuzes maken. Dit bevat de volgende onderdelen:

  • Beplantingsplan
  • Verlichtingspan
  • Uitwerking bouwkundige elementen
  • Vergunningsaanvragen

We hebben een team met preferred partners; specialisten die hebben bewezen aan de hoge maatstaven van BURO BUITEN te voldoen. Denk aan hoveniers, timmerlieden, grondwerkers, beregeningsspecialisten en elektriciens. BURO BUITEN biedt u de mogelijkheid u volledig te ontzorgen door het gehele traject te begeleiden.

DEFINITIEF ONTWERP

Uw droomtuin staat op papier! Bij het presenteren van het definitief ontwerp geven we u een kostenraming van de realisatie. Nu is het aan u; tijd om de knoop door te hakken en uw droomtuin te realiseren.

BESPREKING SCHETSONTWERP

Tijdens de bespreking van het schetsontwerp nemen we u mee in uw nieuwe tuin en lopen we alle gemaakte keuzes door. We bespreken graag alle mogelijkheden. Ook is dit het moment dat u feedback kunt geven.

Deze bespreking nemen we mee in het definitieve ontwerp.

SCHETSFASE

Aan de hand van het intakegesprek gaan we aan de slag met het schetsontwerp. Hierin worden alle omgevingsfactoren en uw wensen meegenomen. In deze fase begint uw droomtuin vorm te krijgen.

Peter Bouw bezig met een tuinontwerp

ANALYSE VAN DE OMGEVING

Aansluitend op het intakegesprek lopen we door de tuin voor een uitgebreide analyse van de omgeving. We nemen alle omgevingsfactoren mee in het ontwerp. We kijken o.a. naar de volgende omgevingsfactoren:

  • Geografische ligging (zon, schaduw en wind)
  • Verbanden tussen binnen en buiten
  • Privacy (relatie met omgeving en buren)
  • Grondsoorten
  • Zichtlijnen in de tuin

INTAKEGESPREK

We starten het traject met een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats op de plek die BURO BUITEN gaat omtoveren tot uw droomtuin. We brengen al uw wensen in kaart en bespreken welke stijl(en) u graag wilt terugzien.

Maak een afspraak:

5 + 3 = ?