Strakke tuin in Noord-Holland

De opdrachtgever had een duidelijke boodschap ; ‘’chique natuur ervaren’’. Kleur en sprekende tinten vonden ze erg belangrijk. Paars is de lievelingskleur van de opdrachtgevers, dus deze heeft BURO BUITEN veel laten terugkomen in het beplantingsplan van het tuinontwerp. Ze houden van veel bloemen, maar wel terugkomend in een bepaalde georganiseerdheid.

Aan het huis en het interieur is de perfectionisme van de klant af te zien en dit hebben we doorgetrokken naar buiten. In de tuin hebben we strakheid terug laten komen, maar toch iets losser weten te maken. Het interieur is erg strak, maar door gebruik van verschillende texturen, vormen, kleuren en tegeltjes is alles levendig. Dat is dus precies wat BURO BUITEN wilde creëren in deze tuin: strakheid, maar vooral levendigheid.

Qua zonlicht ligt de tuin nét niet helemaal lekker. Daarom is er een terras gemaakt op de plek waar ’s avonds nog wat zonlicht is: een ‘avond terras’. Hier kun je genieten in de avondzon. Om de lange, smalle tuin speelser te maken, zijn er plantenbakken geplaatst. Hiertussen is een ‘gat’ gelaten zodat er een zithoek gecreëerd wordt. De vlonders maken het terras knus. De vlonder is gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal. De kleur van de plantenbakken, het verroeste ijzer, past prachtig bij de woning en de kleuren van de planten. Alles is in balans!

De kleuren van de planten spreken heel erg en vervullen een belangrijke rol in het lijnenspel en de grimmigheid in combinatie met de groene beplanting eromheen.

De strakke stijl van de tuin komt terug in het terras aan de kant van het water. We hebben hier een mooie aanlegsteiger gemaakt en de strakke lamp, wat ook een heater is, is een echte eyecatcher. Ook de grote bonsais dragen bij aan de sfeer in deze strakke, moderne tuin.

Centraal in deze tuin stonden: overzicht, plantcombinaties, vlonders, water, bijzondere meubels, het binnen-buitengevoel en hoogteverschil.

We hebben een aantal nieuwe bomen toegevoegd in de tuin. Deze zijn zo geplant dat het geheel er heel natuurlijk uitziet en dit zorgt voor een bepaalde spontaniteit. Daarbij zorgen de bomen ook voor privacy in de tuin. De grond in de tuin is heel vlak en daarom hebben we twee kleine heuveltjes gemaakt in de tuin. Daarop hebben we de bomen geplaatst. Dit geeft een subtiel hoogteverschil, maar is net genoeg voor een speels effect.

De scheidingswand tussen dit huis en de buren wilde we, naast door bomen neer te zetten, nog meer verfraaien. We hebben staande roosters geplaatst. Een strakke oplossing met gewenst resultaat.

De verlichting is op basis van een verlichtingsplan aangelegd. Hierdoor is ook in de avond de tuin een plaatje om naar te kijken.

De tuin sluit naadloos aan op de omgeving, in alle opzichten. Je krijgt haast het gevoel alsof je je in de buurt van het strand begeeft.

Wilt u ook een strakke en stijlvolle tuin? Neem contact op met BURO BUITEN. Wij maken op basis van uw wensen een passend en compleet tuinontwerp.