Moderne tuin in Hilversum

Deze opdracht is gestart omdat de opdrachtgever 2 meter grond van de buurman kon kopen. De tuin was een netjes aangelegde tuin, maar door de extra ruimte zouden de verhoudingen in de tuin niet meer kloppen. Daarom ging de hele tuin op z’n kop!

BURO BUITEN heeft bij het ontwerpen van de tuin gekeken naar hoe de terrassen in elkaar over konden lopen. We hebben verschillende sferen gecreëerd in de tuin. Het is een open, maar toch een beschutte sfeer. Het is een moderne tuin, maar toch ook strakke tuin waarin een natuurrijke omgeving is gecreëerd.

We hebben bijzondere plantencombinaties gebruikt in het beplantingsplan. Er is bewust gekozen voor weelderige combinaties, zodat het gevoel van ‘in de natuur’ goed wordt ervaren. Ook zijn bomen en beplanting, waar mogelijk, hergebruikt. Zo staat een boom uit de voortuin nu in een pot in de achtertuin. Hij groeit beter dan ooit!

In de tuin is een op maat gemaakte jacuzzi in de tuin geplaatst. Deze is geleverd door een van onze preferred partners. Alle techniek rondom de jacuzzi en buitendouche is mooi weggewerkt, zodat er geen bedrading of andere onaantrekkelijkheden zichtbaar zijn.

Het wordt alleen kloppend als je overal aandacht aan geeft.

Er zijn ook een aantal praktische elementen in de tuin verwerkt. Zo zijn de terrastegels gevoegd zodat daar geen onkruid, mieren of andere beestjes tussen gaan zitten. Hierdoor hebben we wel speciale constructies voor de bomen moeten toepassen, zodat de wortels de tegel niet omhoog drukken. De bewatering voor de beplanting is mooi weggewerkt in de tuin. Alle technologie in de tuin is verbonden met een speciale meterkast die in het tuinhuis is verwerkt. De technologie is smart en kan via een app geregeld worden. Een ander praktisch element in de tuin is de geluiddempende schutting. Deze is geïsoleerd waardoor geluid van buitenaf wordt gedempt.

De foto’s van de tuin zijn gemaakt voordat deze moderne tuin volledig afgerond was. Inmiddels is de tuin voorzien van een luxe buitenkeuken en zijn er nog wat finishing touches toegevoegd.

Wilt u ook een tuin die voldoet aan al uw wensen? Neem contact met ons op!